۱۳۹۹ شنبه ۱۰ خرداد / ٧ شوال ١٤٤١ / Saturday, May 30, 2020 العربیه
لطفا منتظر بمانید...
  • جزئيات خبر
  • اجتماعی ,سلامت و بهداشت    کد خبر : 231094
  • زمان مخابره:
  • ۱۶ : ۲۱ -- ۱۳۹۳/۶/۳
رئیس سازمان غذا و داروی کشوردرگفتگو باقدس آنلاین:

ضرب الاجل برای تولیدکنندگان محصولات لبنی جهت اصلاح پروانه ها/ به شدت در خصوص امنیت غذایی حساس هستیم

قدس آنلاین_ هنگامه طاهری: وزارت بهداشت از 15 روز پیش به مدت 45 روز به تولید کنندگان محصولات لبنی فرصت داده جهت اصلاح پروانه ها به وزارت بهداشت مراجعه کنند.

دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی کشوردرگفتگو با قدس آنلاین گفت: با توجه به شیوع  خبرها در مورد استفاده از روغن پالم  توسط تولید کنندگان محصولات لبنی به آنها فرصت داده شد جهت بررسی نوع تولیدات و اصلاح پروانه هایشان به وزارت بهداشت مراجعه کنند.

وی اظهار داشت:  پس از بررسی محصولات این تولید کنندگان , به آنها اعلام می کنیم اجازه کار دارند یا خیر.

او تاکید کرد : چنانچه استفاده از روغن پالم در محصولات آن تولید کنندگان محرز شود پروانه آنها ابطال خواهد شد.

وی در ادامه افزود: سازمان غذا و دارو به شدت در خصوص امنیت غذایی حساس است و هر جایی که نیاز به اصلاح فرایندها باشد، توسط این سازمان مداخلات و پیگیری ها صورت می گیرد.

این در حالی است که  مدیر کل نظارت بر غذا  قبلا اعلام کرده بود  گزارشی از وجود روغن پالم در شیرو ماست نداریم.

با این همه طبق جدیدترین توافق وزارت بهداشت و انجمن فرآورده‌های لبنی، مصرف روغن نباتی از جمله پالم در تمام محصولات لبنی به جز "بستنی"! ممنوع اعلام شده است.

اما هنوز برای همه جای سوال است که چرا طی 23 سال گذشته روغن پالم به راحتی وارد و مورد استفاده واقع  شد؟

طبق گزارشات این روغن ابتدا مصارف بهداشتی در مواد آرایشی و صابون داشته  و از آنجایی که  در مقابل حرارت مقاوم است  به عنوان روغن سرخ کردنی مورد استفاده واقع شده ولی  ورود آن به مواد لبنی  ماجرای دیگری دارد.

سال 1389 را می توان یکی از سخت ترین سال های صنایع لبنی کشور دانست. چرا که افزایش حامل های انرژی و هزینه های تولید ناشی از اجرای قانونی هدفمندی یارانه ها، راهی جز افزایش قیمت برای صنایع لبنی باقی نگذاشته بود. اما دولت صراحتا صنایع را از افزایش قیمت محصولات لبنی باز داشت که البته این دستور دولت آنقدر هم دوام نیاورد و در آغاز سال 1390 صنایع لبنی گران شدند.

در کنار این گرانی، شرکت های لبنیاتی که تحت فشار دولت  دهم  برای پایین نگه داشتن قیمت محصولاتشان بودند، تنوع محصولاتشان را مخصوصا در نوع پرچرب بالا بردند؛ تنوع شیر، ماست و پنیر پس از اجرای هدفمندی یارانه ها زیاد شد. 

اما نکته حایز اهمیت، تحرکات صنایع لبنی برای کاهش هزینه های تولیدی خود بود. مسئله ای که برخی کارشناسان مواد غذایی این تلاش ها برای کاهش هزینه های تولید محصولات لبنی از سوی صنایع را سرآغاز روی آوردن آنها به پالم می دانند. ادعایی که آمار ها نیز آنرا تایید می کند و کشور از سال 1389 و 1390 یعنی در بحبوحه تلاش صنایع لبنی برای کاهش هزینه های خود که متاثر از اجرای قانون هدفمندی یارانه بود، شاهد افزایش بی سابقه واردات روغن پالم بود.

 

 

 

 

انتهاي خبر/ قدس آنلاين / کد خبر: 231094
کليدواژه ها پالم - اصلاح پروانه ها - مواد لبني -
نام :* ايميل :
نظر :*
حداکثر تعداد کاراکتر نظرميياشد .

نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور  وآموزه های دینی  مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.

ارسال
  • اخبار مرتبط


اخبار جشن هاي ميلاد
چند رسانه اي
قدس انلاين ورزشي
پخش زنده حرم مطهر رضوي
باشگاه خوانندگان قدس آنلاين
بسته خبري
بازارخودرو
نوشا
نوغابي
پديده
بيمه پاسارگاد
کلاچ کالا
نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
Copyright © 2011 quds online, All rights reserved